Grymt Metalköp!

I förrgår så var jag iväg till Bengans i Sthlm och köpte mig 6 st plattor med olika metalband.
GIck runt där med 700 spänn i plånboken och hade beslutsångest som vanligt när det gäller köp av nya skivor. Men det första jag fick se när jag gick bland hårdrockssamlingen var en box med 4 skivor från olika Death Metal-band som Entombed, Napalm Death, Morbid Angel och Deicide för 199 spänn. Billigt tänkte jag men valde att inte riktigt ta den, så
Jag gick runt och kollade mest på alla bokstäver från O och framåt så jag stannade några gånger vid Slayer och drog upp skivorna South Of Heaven och Reign In Blood. Jag tänkte att jag som Thrash Metal-fan måste ha Reign In Blood eftersom den är klassad som den bästa Thrash-skivan.
Så då tog jag den skivan och gick och kollade på andra sidan om man skulle hitta något härligt, visst fan gjorde man det. Man hittar Manowar och bläddrar fram skivan Kings Of Metal och inte ens tänker, utan bara tar den och tog jag mig senare en tankeställare... Fan jag måste ha boxen med de fyra Death Metal-banden också, tog den med och sen gick till kassan för att köpa dom. Allt gick på 367 kr om inte jag har fel, ett riktigt kap.

Ni som inte köper skivor tycker jag ska börja göra det nu. Det är mycket grymmare att skryta om man har köpt 500 skivor än att skryta om att man har 15000 låtar nedladdade. Om ni inte redan har tänkt på det så kan ni alltid ladda ner några låtar eller ett album från internet och lyssna igenom det, sedan dra iväg till en skivaffär och leta upp den och köpa skivan.
En riktig hårdrockare ska stolt kunna se på sin skivsamling och strunta fullständigt i om folk går och säger att man är dum för att man köper istället för att enbart ladda ner, dom kan dra åt helvete för dom vet inte vad äkta fans är!
Hårdrockare är den mest lojala skara fans som finns och det ska vi fortsätta vara också! Så köp skivor!
Jag fick höra en gång av en kille att man är ingen riktig hårdrockare om man inte har minst 250 skivor. Jag vet inte riktigt om det stämmer riktigt. Men ska man rätta sig efter det så tror jag att jag ligger back med ca 200 plattor. Självklart så tickar mina antalet skivor sakta men säkert uppåt.
Julafton är visserligen över nu men jag vill ändå säga Citat "Heavy Metal Christmas and a Heavy New Year"
Nattens låt: Metallica - Master Of Puppets
/Robin

At War With Satan

Kvällens youtube tips :
http://www.youtube.com/watch?v=ZojdZGkojas  <------ Galet..





























Witching hour draws near.. // Anton

Hovet...Ståplatsen...Trycket...Scenen...Motörhead

( Kvällen som Anton,Calle och Markus fick uppleva och som dom aldrig kommer glömma )

Vi kom till Stockholm vid 14:00-tiden och vi ville alla ha ett mål mat. Vi vart såklart förvånade över att det såg ut som Vår där nere efter som någon kunde man inte se utan rättare sagt grönt gräs. Vi tyckte det var interresant i ungefär 3 min sen bestämmde vi oss för att gå vidare och hitta någonstans att krubba. Det fick bli Mc.Donalds, det låg nära och var billigt och bra, och mycket pengar hade vi ju såklart inte. På Mc.Donalds träffade vi min bror , som senare visade oss bonnjävlar vilken tunnelbanelinje man skulle ta till Hovet. Jaja , men nu till saken! Jag hoppar över några detaljer som tex åkturen dit och vad vi gjorde innan vi började köa!

Vi hamnade bra till i kön, och vi kom fram till att det var dags att knäppa varsin billig budget öl. Det började allt komma mer och mer folk för att ställa sig i kön. Det var då vi träffade på Jocke och Hoffa, två riktigt sköna personer som hade sett det mesta och fångat det mesta som blivit utslängt av en mängd olika rocklegender! Jocke hade tex tröjan som Venoms bassist "Cronos" hade slängt ut. Hoffa hade plektrum av alla i Motörhead och nån trummpinne här och där.
Eftersom jag och mina kompanjoner från Dalarna var så sent ute med att beställa biljetter så fick vi sittplats-biljetter.
Tiden vi stod i kön så stod jag och surade över att vi skulle få lov att sitta på världens högljudaste hårdrocksband. Jocke och Hoffa gjorde mig inte gladare när dom berättade att dom hade träffat Lemmy dagen innan, innan spelningen i Karlstad. Hoffa och Jocke hade bla fått hans autograf intatuerad och kort på dom sida vid sida med Lemmy. Jag sa till mig själv "fan heller" att jag sitter ner på den här konserten. Klockan slog halvsju och personalen på Hovet började släppa in oss! Vi var några av dom första som kom in , så det första vi gjorde var att springa till Information-båset. Efter att ha berättat att vi beställt ståplatser från början och lite gnäll så fick vi ändrat till ståplats!
Ståplatsen:
Vi hamnade på andra raden, precis bakom Jocke och Hoffa som såklart hade fått en varsin plats längst fram.
Förbanden orkar jag inte skriva nå mycke om.. Witchcraft var skumma och Airbourne var riktigt bra!
Efter att Airbourne gått av så började dom bygga om scenen, Vi i publiken började ropa och sjunga allsång, trycket blev allt mer.. Till slut så kommer han ut..Mannen, myten , legenden.. Lemmy Kilmister! Hela jag ryser och börjar som resten av det fullsatta Hovet skrika "Motörhead!! Motörhead!!"
-"God evening!" skriker Lemmy ut i publik havet
-" We are Motörhead, okey?" fortsätter han..
-"And we play rock n roll! ".
Sen backar han bakåt och drar igång med Iron Fist! Det är ös från början till slut. Ingen står stilla , alla rör sig i takt med Lemmys whisky-röst och Mickey Dee´s trummtakt! Alla mår bra..
Efter att ha spelat egenom en mängd klassiker och någon nyare låt så går dom av scen.. Men det är såklart inte över än! Dom kommer ut igen och drar igång med akustiska "Whorhouse Blues" som får en del av den kvinnliga publiken att visa rattarna. Sen släcks det ner och ur mörkret kliver lemmy fram och ler mot publiken..Alla vet vilken låt det är som är på gång..ja just det.. Ace of Spades! Den låter precis som den gjorde när den släpptes 1980. Direkt efter så hör man introt till en av favoriterna ... OVERKILL! hela publiken blir galna, ljuset på scenen är perfekt och ännu en gång så får jag rysningar! Allt är som vanligt med Motörhead, inget sämre inget bättre. Man vet alltid var man får.  En sann upplevelse!
Kvällen slutade med att jag fick mickey dee´s handuk som såklart hänger på min vägg (otvättad) i mitt rum!
Motörhead är ett av de få banden som fortfarande lever den riktiga rock n roll livsstilen och som skriver musik direkt från hjärtat! Det är inte pengar som gör att bandet fortfarande existerar , det är den rena hårda adrenalinen av Rock n Roll...!



Dont sweat it, get it back to you // Anton

Slayer!!

Förra månaden var jag och såg Slayer på Unholy Alliance med 2 stycken från min klass. Dom spelade hela Reign In Blood skivan. Ni som läser detta och inte var på Slayer kan inte fatta hur mäktigt det var, den så kallade ultimata thrash metal skivan. Vissa tycker att den skivan är överskattad, men då måste jag säga att det är den verkligen inte. It kicks some serious ASS!. Man fick träffa en hel bunt med Badass rockers som var helt jävla tokiga och moshade under hela Slayer från höger till vänster. Jag trött som jag var och hade huvudvärk orkade knappt mosha på Slayer. Ville så långt fram som möjligt och skrika till deras låtar men lyckades självklart inte. Och när dom spelade War Ensemble så fick det mig att tänka på Anton för det är hans favoritlåt med dom hahaha. När dom drog igång med South Of Heaven så sprutade nästan mina tårar för det var så fint med alla kors i bakgrunden som vändes uppochner till introt. Och sen efter den låten så spelades Angel Of Death (och sedan kronologiskt resten av alla låtar på Reaign In Blood) och då jävlar blev jag galen och skrek sönder min röst och tog tag i min kompis jeansjacka och nästan ville döda honom. Efter konserten hade vi ingenstans att sova och då träffade en av de 2 kompisarna och kille + tjej från en tidigare Iron Maiden-konsert och så fick vi sen sova hos honom. Den killen som vi fick sova hos är fan en riktig jävla stjärna och ser fram emot att träffa honom igen någon mer gång.
Rocka på!


Tänkte vara lite tråkig och säga vad jag gör...

Just nu så gör jag inte ett skit förutom att sitta och verkligen löka vid datorn och lyssna till lite Ozzy Osbourne. Ganska nice faktiskt :P. Sen ska jag väl gå och spela lite gitarr och eventuellt vara med en kompis. Sen blir det ännu lite mer slappa oh sen sova höhöhö


Dagens låt: Ozzy Osbourne med låten Crazy Train
// Robin

Sug k** Leksand

ni som fortfarande inte fattar ... vi är två som skriver den här jävla meningslösa homo-bloggen!
det är tex inte jag som ska på metallica , jag har ingen lillebror som är 16 år och jag sjöng absolut inte i kyrkan!

Slayer inlägg ikväll !

/ Anton

Festival-Sommar



Jag har svårt att bestämma mig vilken festival/festivaler det blir i sommar.. Hoppas det blir Wacken Open Air och Sweden Rock Festival. Vi får se vad kontot säger! Om inte, så drar jag väl på en av dom och sen kanske p&l i borlänge.

  





Wacken Open Air Biljett: 1295 kr + 1595 kr för bussresa
Sweden Rock Festival: 1990 kr för 4-dagarsbiljett

Nu ska jag väcka markus som sover tungt på mitt golv..!

Morgones låt : Iron Maiden - Childhood´s End

// Anton




 

Jul, Bah....

Jahapp, julen är verkligen inte långtifrån nu. Har man någon som helst julkänsla? Haha, nej verkligen inte. Julen är gravt överskattad. Man springer runt och köper presenter för 1000tals kronor för att man ska fira någon som påstått föddes på julafton. Men det är också det jag tror många glömmer, förutom kristna extremister tänker på Jesus på julafton. Jag vill inte ha några julklappar eller någonting. Själv har jag inte köpt en enda julklapp för jag orkar inte lägga ner någonting alls på julpresenter. Sitta med släkten och äta julbord och kolla på det mest uttjatade programmet på svt med Arne Weisse som snackar om samma skit varje jul. Om man spelar in det och loopar skiten så kanske man tycker att det är kul för då är man så trött i huvudet redan så man garvar direkt när Arne öppnar sin mun.
Ni som läser detta måste nog tro något i stil med.... "Kan han må bra om han klagar på allt?". Jag mår bara fint. Jag skriver bara lite saker som jag personligen irriterar mig på. Men det är inte bara det jag ska skriva om ;).. Jag kommer även med tiden skriva mer om musik och vad jag funderar på att göra i tex sommar. Funderar på att dra på festivaler, men har ingen aning om vad jag ska dra på. Jag vill se Manowar om något!!?!? Men diviga som dom är så kommer dom nog inte komma till Sverige för det är nog för få som vill se dom så då ställer väl dom in skiten.
Här är till alla headbangers... Var er själva och låt ingen jävel trycka ner er. Lyssna på metal hur högt ni vill och banga era huvuden tills ni får rejält nackont. Och en sak som jag själv inte brukar göra eller vilja så mycket och det är att supa. Men gör det som fan. Det är ju trots allt lov så sup skallen av er!
Dagens låt: Kreator med låten Betrayer.
// Robin

I en förvirrad svensk vinter..

Godmorgon alla headbangers !
Gårdagen spenderade vi ( Calle,Markus och jag ) med att fika hemma hos Calle i Boda. Det var riktigt trevligt må jag säga.
Efter att ha fikat så visade Calles farsa alla sina gamla Motörhead LP-plattor ( runt 13 st ). Jag som bara har tre LP´s med dom blev rätt avundsjuk och undra om han kanske ville sälja en bit av samlingen. Svaret var såklart.. NEJ!
Vi tog oss också tid att repa lite i Calles replokal! Riktigt kul, vi drog egenom låtar som Bomber,No Class och Ace of Spades!
Sedan så drog vi mot leksand igen. Fordonet vi åkte i var Markus mormors Skoda, rättare sagt "Den Gula Panzerkampfwagen". Eftersom vi bara hade en skiva i bilen med Death Metal som var extremt uttjatad så tog vi svängen förbi mig i T-berg och plockade upp några skivor med Venom.
Resten av kvällen ägde rum i Calles lägenhet i Limhagen där vi fick besök av några gamla polers från högstadie-tiden.
Lite mys med vattenpipan i köket var inte helt fel.
Kan ju också tillägga att Markus har köpt sitt "Bulletbelt"..



Venom- Dont Burn The Witch

// Anton

Vad jag irriterar mig på

Är det något jag verkligen inte gillar göra så är det att sjunga i en kyrka haha. Har slutat gilla kyrkor sen jag gick i 7an eller så. Men vad gör man inte för att få betyg höhöhö :P.
Jag hoppas det inte bara är jag, men jag verkligen hatar betyg. Jag anser att betyg är något ganska onödigt EGENTLIGEN. Det är väl snarare kunskap inom jobbet som krävs som man borde vara bra på, inte betygen. ÅT HELVETE med betyg!!!!
Varför ska det vara så många fjortisar (och det inkluderar även äckelkillar med snelugg) som vistas på stora bandkonserter för? Jo, det är för att banden har blivit kommersiella och gjort musik som ska anpassas till andra än bara långhåriga metalfans. Killarna/fjortisarna lyssnar knappt på metal, gillar typ någon låt hit och dit och köper en jävla biljett och förstör för de trogna fansen som inte har en chans att gå och se dom. Det stör mig som fan verkligen. Åt helvete med dom jävlarna. Idioterna köper kläder från stora klädmärkeskedjor och pratar hellre techno än metal . Åt helvete med dom. Dom har fan inget med Metal att göra, jävla snobbar och helvetesskap.
Jag blir småsur för mig själv när jag och mina bröder ska åka och se Metallica. Mina bröder lyssnar knappt på metal alls, men lite Metallica, men långt ifrån så dom kan alla deras låtar som kommer spelas. Blir så förbannad på min lillebror (16 år) att han inte tar sig tiden att lyssna på fler Metallicalåtar och lära sig texterna till dom. Har försökt säga till honom men han typ vägrar och påstår att han redan kan några. Snacka om man blir förbannad över det.
Det sista nu ska inte vara hat mot något :P. Om ni har tråkigt och inte vet vad ni ska göra när ni sitter vid datorn, så kan ni alltid testa att spela spelet Haxed.se som är ett spel där man gör egent hembränt och säljer tilll ungdomar. Riktigt roligt faktiskt. Testa det så får ni se haha. Och nu ska jag ta mig tiden att skriva lite vad jag gör. Just nu så spelar jag Haxed och lyssnar på Manowar med låten Metal Warriors och funderar på vart fan jag har lagt min väska som har varit borta i snart en vecka.

Dagens låt är: Curse Of The Legions Of Death med Testament

Detta var allt för mig// Robin

Välkommen till bloggen som ska undervisa/informera er om Heavy Metal



Välkommen alla headbangers!
Julen börjar allt mer närma sig och det är ju inte direkt något jag ser fram emot. Men ni får gärna spendera pengar på mig.
Julafton har också en helt annan betydelse för oss metal-heads... Lemmy Kilmister fyller 63 år! grattis i förskott Lemmy, han får såklart ett eget inlägg på hans dag!

Dagens "outfit" :

* Svarta Jeans Fuzzy (300 kr Carlings)
* Svart Metallica T-shirt (120 kr RockZone)
* Svarta 8-håls kängor (300kr din sko)

Vi kommer publicera "dagens outfit" för att jävlas med lite mer seriösa bloggare som lägger ner 20 lax i månaden på kläder för att visa på sin blogg. Metal up their asses om heavy metal själv får välja.

Snabb Information:
Nya band till SwedenRock Festivalen är bla ZZ top!
Vince Neil´s konsert i Stockholm är inställd!
Mötley Crüe får 8 sidor i Sweden Rock Magazine #57
Den 22/12 släpper AC/DC ytterligare 1500 biljätter till sin spelning på Ullevi

Nu tackar jag för mig! Nytt inlägg senare ikväll! Vi kommer vara 2 st som skriver på den här bloggen..Anton och Robin!

Acting Like A Maniac / Anton

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0